Otro Tiempo: Tallers d'autodefensa digital feminista a Barcelona: Sexting més segur

Notícies

Després dels taller a Madrid i València, els tallers d'Otro Tiempo venen a Barcelona amb la col·laboració de Canòdrom i Donestech.

🔥Aquesta tardor agitem l'intercanvi de sabers per a defensar-nos de les violències masclistes en línia!
 

3 trobades amb 3 tallers gratuïts adreçats a dones i comunitat LGTBIQ+ que tindran lloc en Madrid, València i Barcelona:

Apunteu les dades de #Barcelona el 16 per la vesprada i el 17 de desembre tot el dia al Canòdrom (Carrer Concepció Arenal 165 08027 Barcelona). Hi ha possibilitat de fer els tallers per separat o tots junts!☺️🙏🏾

  • 🍓 Xatejar és molt sex-sí >> Divendres 16 de desembre de 17.30 a 20.30h.
  • 📣 Comunicació per a resistir amb glamour >> Dissabte 17 de desembre de 11 a 14h.
  • 👾 Fira de ciber-cures amb eines per a lligar >> Dissabte 17 de desembre de 16.30 a 19.30h.

Compartirem reflexions, estratègies i eines amb tecnòlogues i activistes amb experiència en la lluita contra les violències en línia.

 

Inscripcions

 

Xatejar és molt sex-sí (espanyol)

Aquesta serà una sessió facilitada per reflexionar juntis sobre la violència sexual en línia, trobar les vulnerabilitats que tenen les apps, els dispositius, les converses que construeixen la confiança en les nostres relacions i així compartir eines per a sestejar/sexting amb més seguretat.

Pensarem quines són les nostres necessitats i condicions per a poder sestejar més seguris i tractarem de posar-ho en pràctica. Ho aterrarem en una d'aquestes converses on arribar a acords i pensarem en estratègies possibles a l'hora d'enfrontar casos de sexpreading/difusió de contingut íntim sense consentiment.

Comunicació per a resistir amb glamour (català)

Un taller teoricopràctic on reflexionarem de manera crítica quin és i com hauria de ser el paper actual de la comunicació en matèria de violències en entorns digitals (prevenció, visibilització, denúncia, acompanyament, conscienciació, formació, etc.) i compartirem, a més, eines per a generar campanyes i contra-campanyes.

Analitzarem claus i tècniques convencionals per a una comunicació efectiva, però també mètodes de comunicació alternativa (o de guerrilla), contra-publicitat, sabotatge cultural, etc per poder generar, de manera col·lectiva, discursos, imaginaris i recursos capaços de treballar en la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i combatre i erradicar les violències masclistes en línia a través d'eines de codi obert.

Fira de ciber-cures amb eines per a lligar (català i espanyol)

Un taller pràctic en el conèixer eines digitals per combatre les violències masclistes en línia, acompanyant la instal·lació i comprensió del seu funcionament.

Les diferents eines estaran dividides en quatre categories:

  • Auto-cura: Comptes + navegació
  • Cura del grup: Comunicacions
  • Cura de dispositius: Maquinari + programari + xarxes
  • Cura de la informació: accés a les dades + xifrat d'arxius i carpetes + esborrat de dades

Seran les persones qui hi participin i la seva curiositat les que determinin en quines eines del rasclet aprofundirem.

 

Des de l'Associació Otro Tiempo considerem indispensables accions encaminades a donar eines per a lluitar contra les violències, a més de garantir accions reals que facilitin acompanyar processos d'apoderament i autonomia.