Donestech: Jornades feminisme digital a Cardedeu

Imatge
Àmbits de Treball

Tenim el plaer d'anar a compartir coneixement a Cardedeu que organitza unes jornades de feminisme digital i on farem taller de 4h d'eines recomanades pel ciberfeminisme internacional per empoderar a les assistents en el món informàtic. Posarem la cura al centre també al mirar la informàtica: auto-cura, cura del grup, cura dels dispositius i la cura de la informació.

Dia: 19/11/2022 de 10-14h

Lloc: Museu

Taller gratuït per dones i col·lectiu LGBTIQ+

Places limitades

Inscripcions

La jornada comunitària del projecte Cardedeu Coeduca arriba a la quarta edició amb la voluntat de trencar amb l’escletxa digital de gènere

La jornada comunitària de Cardedeu Coeduca d’enguany està dedicada al món digital. Al llarg del dissabte 19 de novembre estan programades un seguit d’activitats i tallers per aprofundir sobre la presència de les dones al món digital, tot buscant estratègies per trencar amb l’escletxa digital de gènere.

A més de cercar més presència, coneixerem quines són les violències digitals que patim les dones i col·lectiu LGBTIQ+ de mà de la Laia Serra, i proposem un taller d’empoderament digital dirigit per Donestech, col·lectiu dedicat a la investigació, formació i creació tecnològica amb perspectiva de gènere. A més, en consonància amb la temàtica, es presentarà l’APP que ha desenvolupat la Taula municipal de Coeducació de Cardedeu. La jornada acabarà amb un concert d’Anaïs Vila a la plaça de Sant Joan.

Inscripcions a les jornades:

Les inscripcions s’han de formalitzar en aquest enllaç o escanejant el codi QR del cartell de les jornades, situat al costat d'aquestes línies.

Hi haurà servei de cures i d’interpretació que es podrà sol·licitar a través del mateix formulari, amb límit fins l’11 de novembre.El programa de la jornada:

AL MUSEU ARXIU TOMÀS BALVEY

De 10 a 14 h Taller “Eines ciberfeministes per l’empoderament digital”

A càrrec de Donestech. Taller per a dones i col·lectiu LGBTIQ+ d’eines per l’auto cura, cura de grups i de dispositius per afronta l’estructura patriarcal digital. Places limitades, cal fer inscripció prèvia.AL CASAL DE LA GENT GRAN

10.30 h Presentació de les jornades, a càrrec de Mercè Falguera, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Cardedeu

10.45 h Presentació de l’estudi “Dades x Dones en el sector digital” elaborat per Women Data Lab de La CIBAl, a càrrec de Lourdes Muñoz Santamaria, presidenta de Iniciativa Barcelona Open Data. Anàlisi de les desigualtat que afrontem les dones al sector digital des de diverses perspectives: estudis, ocupació, lideratge i emprenedoria, i estratègies per trencar amb l’escletxa digital de gènere. 

12 h Presentació de l’APP desenvolupada per la Taula municipal de Coeduació de l’Ajuntament de CardedeuA L’AJUNTAMENT DE CARDEDEU – SALA DE LES COLUMNES

17 h Conferència “Les violències masclistes digitals”

A càrrec de Laia Serra, advocada penalista, docent formadora i activista feminista. Anàlisi, detecció i prevenció d’aquest tipus de violències i presentació de FEM-BLOC Línia feminista d’atenció i suport davant les violències digitals.A LA PLAÇA DE SANT JOAN

18.30 h Concert de cloenda amb Anaïs Vila

Música pop d’autor amb lletres introspectives i emocionals