Us donem la benvinguda a MyOSMatic: generador de mapes OMS que pots imprimir

Notícies

mapa del troç de catalunya
29.04.2022 - 08:59

Aquest és un servei web gratuït que us permet generar mapes de ciutats fent servir dades de l'OpenStreetMap. Els formats disponibles dels mapes generats són PNG, PDF i SVG, preparats per a imprimir-los.

Com que les dades usades per a generar els mapes provenen de l'OpenStreetMap, podeu reutilitzar-los, vendre'ls o modificar-los lliurement amb les condicions de la llicència de l'OpenStreetMap.

Més informació Crea un mapa »

 

Com funciona?

Al nostre servidor, executem un servidor PostgreSQL, amb l'extensió PostGIS. En aquest servidor PostgreSQL server, hem carregat les dades de l'OpenStreetMap de tot el món fent servir l'eina osm2pgsql. La mateixa eina també l'hem aplicat a les diferències diàries la de la base de dades, que permet tenir actualitzades les dades amb les noves col·laboracions dels usuaris de l'OpenStreetMap.

Per a renderitzar el mapa, emprem el famòs Mapnik amb el full d'estil de l'OpenStreetMap disponible al repositori subversion de l'OpenStreetMap. Usant Mapnik i Cairo, hem construït l'OCitySMap, un mòdul de Python que:

  • Genera el mapa usant les dades de l'OpenStreetMap i l'estil del Mapnik;
  • Renderitzats a la part superior del mapa, usant Mapnik, la graella de 500 metres quadrats, les etiquetes dels quadrats i alguna informació addicional al mapa (copyright, escala...);
  • Deixa en gris tota la regió exterior de la ciutat, si en trobem la frontera administrativa;
  • Renderitza un índex dels carrers, basat en les dades de l'OpenStreetMap i la intersecció dels carrers amb la graella del mapa.

Aquest mòdul de Python es pot emprar des d'una eina de la línia d'ordres proporcionada per OCitySMap, així tothom pot executar el seu propi sistema de renderització de mapes de ciutats. Tot i això, com la instal·lació dels diferents compontens és força complicada, s'ha creat un petit servei web per sobre de tot, així els usuaris finals poden generar i usar, fàcilment, els mapes de ciutat OpenStreetMap.

Aquest servei web l'hem anomenat MapOSMatic, com map-o-matic però amb una referència a l'OpenStreetMap (OSM). El servei està escrit en Python fent servir Django. S'encarrega d'emmagatzemar les peticions de renderització i mostrar el resultat d'aquestes peticions. Les renderitzacions es fan de forma asíncrona mitjançant el dimoni maposmaticd. Aquest dimoni només fa una renderització a la vegada, cosa que és molt important degut a l´us intensiu de la UCP i E/S que fa el procès de renderització.

Per al motor de cerca de ciutats, emprem el meravellós servei Nominatim. Aquest servei facilita proporcionar un bon motor de cerca, que permet seleccionar entre múltiples ciutats amb el mateix nom, proporcionant informacion de la ubicació de la ciutat.

Col·laboració

Com hem indicat abans, tant l'OCitySMap com el MapOSMatic són programari lliure, per tant us convidem a col·laborar-hi. Aquí teniu alguns punts per on començar a ajudar-nos: