Donestech: Colectic celebrem 30 anys!

Imatge
Àmbits Temàtics
Àmbits de Treball

Una vegada hi havia, al barri del Raval de Barcelona, una inquietud per crear un espai on la tecnologia i la comunitat anessin agafades de la mà, on l'accés universal a les TIC i l'alfabetització digital fossin possibles...i així, va néixer l’any 1992, de la mà d’un grup de mestres del barri l’Associació per a Joves Teb. Uns anys més tard, fruit de l’experiència, de les ganes de continuar transformant el barri i la ciutat i amb un renovat esperit social i comunitari el Teb es convertia en la cooperativa Colectic.

Des d'aleshores han passat 30 anys: hem fet projectes, materialitzat idees, impartit milers d'hores de formació, contribuït a impulsar propostes de barri i de ciutat i ens hem convertit en un projecte de referència que utilitza la tecnologia com una eina de transformació social des d’una perspectiva crítica, conscient i participativa. Hem passat tot aquest temps construint aquesta argamassa amb la qual es construeixen els barris i les ciutats: des d’allò comú.

I per tot això... VOLEM CELEBRAR-(NOS) EN GRAN! Amb totes les que hem fet, fem i farem Colectic! Veïnes, treballadores, extreballadores, col·laboradores, entitats i organitzacions, us hi esperem! El divendres 2 de desembre de 2022 ens trobarem al nostre local del carrer dels Salvadors, 8 per gaudir d'un dia ben complet!

Exposició fotogràfica i audiovisual, dinar comunitari, tallers per a petits i grans de robòtica i audiovisuals, música, festa, ball… i molt més! T’ho perdràs? Segueix a les nostres xarxes socials tota l'activitat del 30è aniversari amb el hashtag #Colectic30anys.

Quin és es el programa?

10.30 h Xerrada: Discursos d'odi a internet: CTRL + ALT + SUPR

Internet ha propiciat un espai on els discursos d'odi s'han estès. ProyectoUna i Donestech ens ajudaran a comprendre aquest fenomen i a tenir estratègies per detectar-lo i per fer-hi resistència. Modera: Sara Jaramillo.

11:30 h Esmorzar comunitari

12.00 h Taula rodona: Històries de ColecticTreballem amb persones, des dels serveis tecnològics fins als educatius. És per això que convidem quatre persones que han participat activament a la casa fent-se seus alguns dels projectes i impulsant-los activament perquè expliquin la seva experiència en una taula rodona. Hi participen Sira Domènech i Colomer, de La Mediateca del Raval, Ahmed Mansur Mohammed, exparticipant del grup de joves i de PFI (Programes de Formació i inserció), Eduard Varela Zapater, de Ravalfab, i Ricard Faura i Homedes, que és cap de Servei d'inclusió i Capacitació Digital a la Generalitat de Catalunya, que ha confiat en Colectic i en l'Associació Joves TEB des del primer dia. Modera: Carla Fajardo Martín.

14:00 h Dinar comunitari *amb invitació prèvia

17:00 h - Tallers tecnològics

  • Tast 3D - Fes el teu clauer
  • Tast robòtica - Coneix els Mbots      *amb inscripció prèvia a través d'aquest enllaç

18.00 h Aquelarre musical. Tancarem el dia ballant a ritme de rumba, salsa i cúmbia!Rumb@ Nois

La Niña MaiDurant tot el dia - Exposició fotogràfica i audiovisual
Vine a celebrar amb nosaltres que fem 30 anys de transformació, tecnologia, comunitat, lluita, resistència i barri!