DonesTech: Cicle de tallers 2023 per abordar les violències digitals per la Diputació de Barcelona

Imatge
Àmbits Temàtics
Àmbits de Treball

Dintre de la campanya 25N -2023 de la Diputació de Barcelona en l'Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social que cerca la sensibilització vers les relacions igualitàries en l'eix temàtic, DonesTech estem fent un cicle de tallers per per abordar les violències digitals. Una oportunitat magnífica per fer incidència en aquest àmbit arreu de la comarca del Barcelonès. Estem creant consciència i interès pel tema, a banda de formar en seguretat holística. Les persones assistents (jovent, famílies, ciutadania, etc) està aprenent sobirania tecnològica per fer front a les estructures patriarcals. En aquesta sobirania descobreixen les eines FLOSS (Free Libre and Open Source Software/ Programari de Codi Obert i Lliure) i les  infraestructures feministes que estem construint. Després centrem la mirada en les violències masclistes digitals. En aquest cas veiem impactes, característiques i classificació per no normalitzar-les. Per últim, s'aprenen estratègies de prevenció i resposta amb dinàmiques creatives i empoderament informàtic posant la cura al centre i trencant el sostre de vidre per entrar en la construcció de l'espai d'internet.

El taller:

TALLER PER ABORDAR LES VIOLÈNCIES DIGITALS

Format: Presencial.

Objectius: Reflexionar sobre les violències estructurals que es donen en l'àmbit digital i sobre les alternatives; Conèixer quines conductes es consideren com a violències digitals masclistes i quina afectació tenen; Conèixer eines i exemples de resposta ciberfeministes.

Descripció del taller: Taller que combina la presentació de continguts amb dinàmiques que promouen la participació de les persones assistents on s'explicaran els aspectes clau de les ciberviolències digitals per poder identificar-les i entendre l'ecosistema digital en què es produeixen, alhora que es proporcionaran eines per a l'autodefensa digital feminista com la seguretat holística, estratègies de resistència, d’autocura personal, de dispositius i de la informació, reducció de riscos i danys i estratègies de resposta.

Població destinatària: Dones, entitats de dones i col·lectius (joves i adults).

Durada: 2h

Aquest any es faran tallers a les següents poblacions:

  • Sant Pere de Riudebitlles
  • Cabrils
  • Cànoves i Samalús
  • Montesquiu
  • Parets del Vallès
  • Avinyonet del Penedès
  • Castellolí