Anem a hackejar el Nomenclàtor de Barcelona, vens?

Notícies

26.09.2018 - 12:33

En el marc de la Bienal de Pensament CIUTAT OBERTA estan fent una crida a diverses col·lectives i entitats feministes a la ciutat, per colaborar plegades i fer una revisió profunda sobre allò relatiu als processos de col·lectius a Barcelona i la història del procomú a la ciutat des d’una perspectiva de gènere, sent especialment crítiques en l'anàlisis de les absències i presències a l’espai públic. 

A Barcelona, hi han contabilitzades uns 4.518 vies i carrers,​ que suposen un total de 1.300 kilòmetres lineals. El 50% dels carrers de Barcelona porten noms de topònims, accidents geogràfics o noms genèrics, i l'altre 50%, noms de persones, dels quals nomès el 7% són noms de dones. T’agradaria ficcionar un nou mapa de Barcelona amb paritat de gènere als espais públics?

 Inscripcions aquí

Desde Dimmons/UOC, LiquenDataLab, Iniciativa OpenData, Viquidones i altres col·lectius estem fent una crida per participar a la sessió del dia 20 d’octubre a la Fabra i Coats LAB: CIUTAT OBERTA, COCREACIÓ I MEMÒRIA COL·LECTIVA  on treballarem amb col·lectives especialitzades en la recopilació de la memòria,  mapeig i visualització de dades per tal de visualitzar la realitat i els reptes de Barcelona i en el marc de les reflexions sobre el que entenem per una ciutat oberta. Per aconseguir això:
 

1.

Estem treballant en la recollida de noms de dones o de col·lectius de dones que formen part de la història de la ciutat. Proposa tots els noms que creguis que s’han de tenir en compte aqui! 
http://bit.ly/LAB_MEMORIA
 

2. 

Us convidem a coordinar-nos per crear i/o millorar entrades de la Viquipèdia sobre les dones vinculades a Barcelona i la seva història, ja sigui perque existèixen al Nomenclator, que a dia d'avui recull el nomenclàtor de carrers de Barcelona o perque no hi són i volem recuperar la seva memòria. En aquest sentit hi ha molta feina a fer i calen moltes mans.
 

3. 

Volem treballar juntes en la visualització de dades per veure com quedaría Barcelona si acollisim a aquestes dones, i proposar un mapa on les dones que no han passat el filtre de notabilitat del nomenclàtor també hi siguin representades. Aquesta nova informació també es publicaràn en obert a la plataforma de dades obertes