Agenda Canòdrom | del 3 al 24 de novembre

Notícies

presentació a les escales del canòdrom
03.11.2021 - 06:00
Àmbits de Treball: 

El mes de novembre comença potent a l'Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica: des de les "Segones jornades en defensa dels drets digitals en els videojocs", fins al taller "Créixer i educar en un món de xarxes" per a famílies en un món de pantalles. Us expliquem aquestes i més activitats a continuació.

Consulta l'agenda

 

Segones jornades en defensa dels drets digitals en els videojocs

Durant tres dies posem els videojocs al centre del debat entorn les polítiques culturals i els drets digitals per abordar alguns dels problemes més urgents.

Extractivisme de dades, ús de patrons de disseny foscos que generen conductes addictives, falta de transparència en productes algorítmics, assetjament sistemàtic en mons multijugador o falta de diversitat, precarietat i absència de drets laborals i sindicals en la indústria. Vine i participa al debat sobre drets digitals en els videojocs amb agents públics i professionals del sector.

📅 3, 4 i 5 de novembre | 17 a 20h

📌 Per streaming i presencial al Canòdrom.

👉🏽 Consulta el programa complet i inscriu-te

 

"Tu canviaràs el món"

Vols contribuir a fer del món un espai més habitable per a totes les formes de vida? Tens idees per millorar la societat? Podries desenvolupar la teva proposta en una hora?

Technovation Girls Catalunya llença un repte a nenes i joves d'entre 8 i 18 anys: pots dissenyar una App que resolgui els Objectius de Desenvolupament Sostenible? Amb premis per les millors idees!

📅 9 de novembre | 18.00 a 19.30h

📌 Taller presencial, al Canòdrom.

👉🏽 Inscripcions obertes

 

Créixer i educar en un món de xarxes

Un 32% de les adolescents assegura sentir-se pitjor amb el seu cos després de mirar Instagram. En el cas dels infants, diversos estudis assenyalen que hi ha una relació directa entre l'abús de pantalles i el desenvolupament de la parla i la comunicació.

Com aconseguir uns hàbits saludables en relació a mòbils, xarxes i videojocs? En aquest taller la sociòloga Liliana Arroyo i la terapeuta familiar Mireia Planells aportaran exemples pràctics i estratègies recomanades per famílies amb infants i adolescents.

📅 18 de novembre | 18.30 a 20.30h

📌 Taller presencial, al Canòdrom.

👉🏽 Inscripcions obertes

 

Comunitats en xarxa: eines lliures de comunicació

Disseny vectorial, edició de vídeo i àudio, gestió de xarxes socials, curació de continguts, documents col·laboratius, analítica web... El programari lliure ofereix infinitat d'eines per gestionar la comunicació de la teva entitat amb tecnologia oberta i comunitària. Gimp, Audacity, Matomo, Socialboard... et sonen?

A la formació "Comunitats en xarxa: eines lliures de comunicació" t'ajudem a descobrir-les i deixar enrere les GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft) per protegir els teus drets i els de la teva comunitat.

📆 11, 18 i 25 de novembre | 10 a 12 h

📌 Presencial, al Canòdrom.

👉🏽 Inscripcions obertes

 

Canòdrom Install Party

Vols instal·lar un sistema operatiu lliure al teu ordinador i no saps com? Comencem les Install Parties trimestrals del Canòdrom.

No us perdeu aquestes trobades socials on l'objectiu és dur a terme instal·lacions de sistemes operatius lliures pas a pas, i alhora construir i enfortir xarxes i comunitats. Passa't al programari lliure i deixa enrere les eines del tecnocapitalisme!

📆 24 novembre | 17 a 19.00h

📌 Trobada presencial, al Canòdrom

👉🏽 Inscripcions obertes

 

Vols venir a visitar el Canòdrom?

Sabies que la lluita del moviment animalista va ser clau en el tancament del Canòdrom al 2006? Recuperem les visites guiades per l'espai per redescobrir el seu passat, conèixer el seu present i dibuixar juntes el seu futur.

A més, obrim les grades a la ciutadania: vine i descobreix aquest espai tant emblemàtic de la ciutat. Podràs seure, treballar o fer els deures; oferim connexió wifi i punt d'electricitat.

🎥 Visites guiades: dilluns, dimarts i divendres a les 18 i 19h

🔓 Entrada lliure a l'espai: dilluns, dimarts i divendres de 16h a 20h

 

Antena Canòdrom

Fotografia digital, navegació per Internet, tràmits en línia... posa't al dia amb la tecnologia!

Consulta la programació de cursos gratuïts de l'Antena Canòdrom, la primera que impulsa el programari lliure a la ciutat.

👉🏽 Inscripcions obertes als cursos de novembre i desembre