20.03.09: 11h 30m Convocatòria Roda de premsa del CAC: presència de les dones en la informació

PRESENTACIÓ DE L’ESTUDI SOBRE LA PRESÈNCIA DE LES DONES EN LA INFORMACIÓ A LA TELEVISIÓ 

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) presenta el divendres 20 de març, a la seu del CAC, l’estudi sobre la presència de les dones en la informació a la televisió. 

L’estudi analitza els teleinformatius emesos per TV3, 3/24, TVE a Catalunya, 8tv, Barcelona TV i Badalona TV, entre l’octubre i el 31 de desembre de 2008, i determina quina és la presència de les dones en la informació emesa pels mitjans audiovisuals. 

Cal destacar com a aportacions importants de la metodologia el volum considerable de dades (11.440 inserts, que corresponen a 376 hores d’emissió de 654 teleinformatius); i que s’ha analitzat el temps de paraula de dones i d’homes i no sols el nombre d’aparicions, que és el que s’acostuma a fer en estudis sobre aquest tema. El fet de tenir dades continuades des del 2004 permet fer comparacions temporals i determinar les tendències. 

L’acte de presentació comptarà amb les intervencions de la consellera Dolors Comas d’Argemir, la consellera Elisenda Malaret, i el conseller portaveu, Josep Pont.

Acte:     presentació de l’informe sectorial trimestral
             La presència de les dones en la informació
          Octubre-desembre 2008
Dia:       divendres, 20 de març de 2009
Hora:    11:30 hores

Lloc: Entença, 321 (Barcelona)