Xnet: Demostració de la nostra nova eina per a la digitalització democràtica de l’educació

Notícies

logo amb dues ds i fons magenta
19.01.2022 - 17:42
Convidem la ciutadania a participar en tallers de demostració de la nova eina per a la digitalització democràtica de l’educació.

 
Des de 2019 Xnet i un grup de famílies estem treballant amb un Pla de Digitalització Democràtica de l’Educació per fer front a la manca d’eines àgils i potents que alhora garanteixin la sobirania de les dades de les persones usuàries, en aquest cas, alumnat, professorat, famílies i tota la comunitat educativa. És a dir, una alternativa de qualitat a les eines de gran corporacions.
El 2021 vam aconseguir el suport de l’Ajuntament de Barcelona perquè licités un pilot d’aquest pla i d’aquesta manera es va crear una suite integral que ara estem desplegant i és utilitzada pels tres centres que participen en el pilot. [1]

Enguany l’Ajuntament de Barcelona amplia el suport per tal que més centres puguin adoptar aquest suite educatiu. Per això, aquest febrer es presentarà l’eina a través d’una sèrie de tallers per tal que tothom pugui conèixer-la i experimentar-la de manera que aquells centres que ho desitgin puguin començar a adoptar-la d’immediat o més endavant amb un suport continuat per a la migració i capacitació.

Els tallers són oberts a tothom, també a centres de fora de Barcelona i d’altres àmbits diferents a l’educatiu malgrat que en aquest casos no es pot comptar amb aquest suport de finançament i s’ha d’organitzar com trobar-lo en altres institucions.
 

EXPLICACIÓ

Un cop arrencat el pilot amb tres centres educatius de Barcelona, aquest febrer tindrem enllestit i a disposició de més escoles i instituts el suite educatiu Digital Democràtic, la infraestructura digital integral que té per objectiu garantir la sobirania digital dels centres, i que ha estat desenvolupada per Xnet, les famílies promotores i les empreses que van licitar (IsardVDI i 3iPunt) amb el suport de la Direcció d’Innovació Democràtica, la Direcció d’Innovació Digital, el Comissionat d’Economia Social de l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona, i la col·laboració de l’aFFaC.

Per aquest motiu, a totes les famílies, escoles, instituts i altres actors que us heu mostrat interessades en el prototipus i a tothom qui pugui interessar, us convidem a la presentació i els tallers que tindran lloc la setmana del 7 al 13 de febrer de 2022 al Canòdrom Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica de Barcelona i online. Les sessions consistiran en una descripció detallada del workspace educatiu Digital Democràtic i tallers de testeig. Hi assistiran també els tècnics per tal que pugueu preguntar TOTS els dubtes que tingueu al respecte: ús, funcionalitats, protecció de dades, etc.

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, ja tenim garantit el finançament per desplegar Digital Democràtic a més escoles i instituts. Aquesta setmana de presentació i testeig, per tant, us servirà per valorar si decidiu sumar-vos al pilot de cara al curs 2022-2023 i fins i tot començar a provar-lo des del mes de març si així ho desitgeu. Malgrat que malauradament encara no disposem de suport per a centres de fora de Barcelona, convidem a tothom a participar dels tallers (és una ocasió única) per conèixer l’eina i crear una demanda suficient perquè sigui assumida institucionalment.

Si voleu assistir, cal reservar alguna de les sessions de presentació i testeig.
Els horaris previstos són els següents (a Canòdrom Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica de Barcelona o online):

 • • Sessió Dilluns 7 de febrer de 15 a 18h.
  • Sessió Dilluns 7 de febrer de 18 a 21h.
  • Sessió Dimarts 8 de febrer de 12 a 15h.
  • Sessió Dimarts 8 de febrer de 18 a 21h.
  • Sessió Dimecres 9 de febrer 15 a 18h.
  • Sessió Dijous 10 de febrer de 15 a 18h.
  • Sessió Divendres 11 de febrer de 9 a 12h. (en castellà)
  • Sessió Divendres 11 de febrer de 15 a 18h.
  • Sessió Dissabte 12 de febrer de 10 a 13h. (en castellà amb formació general sobre drets digitals)

Si creus que a algú més del teu centre (docents, famílies, PAS…), la teva entitat o a qualsevol altra persona li pot interessar assistir, els pots passar aquesta informació. És important que tothom que estigui interessat o hagi de conèixer les alternatives al model actual, aprofiti aquestes sessions perquè no en farem d’altres properament.

Per inscriure’s, cal enviar un mail a privacitatdedadesalesescoles [arroba] xnet-x.net indicant la sessió triada i si s’hi assistirà presencialment o online.

Download the PDF file .

Més informacions:

 

https://xnet-x.net/ca/privacitat-dades-digitalitzacio-democratica-educacio-sense-google/

https://xnet-x.net/ca/pla-digitalitzacio-democratica-educacio-pilot-barcelona/

https://cat.elpais.com/cat/2020/12/10/catalunya/1607599232_374344.html