Torna el Mobile Social Congress, l’alternativa crítica al Mobile World Congress

Notícies

logo amb dates i un mòbil i dues mans fent un pols
18.02.2022 - 08:24
Àmbits Temàtics: 

Enguany, des de Setem, tornem a plantar cara a les opacitats de cadena de subministrament de la indústria electrònica, més en concret la dels mòbils, organitzant l’alternativa al Mobile World Congress.

La 7a edició del “Mobile de la gent” recupera parcialment la presencialitat, coincidint amb la celebració a Barcelona del Mobile World Congress (MWC). El Mobile Social Congress 2022 començarà el 27 de febrer, amb una jornada lúdica que inclou un concert i un taller de reparació de mòbils al Pou de la Figuera i continuarà l’1 i el 2 de març amb un seguit de ponències a càrrec d’experts i expertes d’arreu del món.

Amb la voluntat de prioritzar el benestar de les persones, per davant dels beneficis econòmics, i buscant una proposta que generi una indústria electrònica que posi per davant els drets humans i ambientals, al MSC s’exposaran punts de vista que complementen la perspectiva d’una Electrònica Justa.

L’objectiu és generar una reflexió i més consciència sobre els impactes generats amb la producció i consum d’electrònica, silenciats en esdeveniments com el Mobile World Congress, i fer-ne una anàlisi crítica en clau ecologista, feminista i de drets humans i laborals; denunciar un model injust, extractivista i consumista, i mostrar noves maneres de produir i consumir electrònica, respectant els drets de les persones i el medi ambient.

 
Contingut edició 2022

 

Al MSC 2022 es parlarà dels impactes post-Covid encara presents a les fàbriques i a tota la cadena de subministrament. S’hi abordaran casos de pràctiques antisindicalistes en grans empreses com Amazon, amb la participació d’un dels líders de l’Amazon Labor Union de Nova York, o l’impacte social i ambiental de l’extracció de minerals al Sud Global per a la producció de bateries elèctriques necessàries per a la transició energètica. També s’abordarà el paper clau de la compra pública responsable en el contracte de serveis cloud. Per últim s’aportaran dades sobre la vigilància massiva exercida per part d’estats i empreses a través de la tecnologia en nom de la salut i la seguretat pública.

La jornada del dimarts 1 de març serà en línia, i la del dimecres 2 de març, presencial, al Born Centre de Cultura i Memòria. Prèviament, el diumenge 27 de febrer s’haurà fet la jornada lúdica i pedagògica als Jardins del Pou de la Figuera, tot a Barcelona.

Més informació i inscripcions a mobilesocialcongress.cat

Posem la tecnologia al servei de la vida!

Descarrega i penja el cartell del MSC 2022

 

Trobareu el programa i inscripcions al web del MSC: www.mobilesocialcongress.cat