Taller donesart

Notícies

17.07.2014 - 14:36

(català) 

Donesart és una iniciativa de la Fundació Antoni Tàpies i l'Associació Intercultural Llatins per Catalunya finançada per 'Obra Social 'La Caixa'. El projecte té com a objectiu utilitzar el videoart com a element creatiu per reflexionar sobre els estereotips de les persones que conviuen a Barcelona, vingudes de molts llocs del món, i transformar l'imaginari social intercultural de la ciutat.

Per poder realitzar les peces creatives, s'han programat uns tallers, de la mà de l'artista Lucia Egaña, dirigits a persones que desitgin introduir-se en els nous llenguatges audiovisuals i que no se sentin identificades amb la imatge que es representa d'elles als mitjans de comunicació. La finalitat és poder representar-se a través del videoart.

El taller estarà dividit en dues fases de treball: la primera serà una etapa d'introspecció on s'estimularà el contacte, el diàleg i el coneixement mutu pel redescobriment, utilitzant la reflexió que ens pot aportar el videoart com a punt de referència per a noves mirades. En la segona fase es treballaran els principis bàsics per a la realització d'una obra de videoart, com ara les diferents classes de videoart i el material d'enregistrament. L'objectiu és aconseguir un retrat col·lectiu que remogui els imaginaris de la ciutat existents. No es necessita experiència amb càmeres de vídeo.

LLOC: Fundació Antoni Tàpies Aragó 255, 08007 Barcelona.
DATES: 21,22,23 i 24 de juliol, i dos dies al setembre.
HORARI DE MATINS: de les 10.00 a les 12.00 h.
HORARI DE TARDES: de les 16.30 a les 18.30 h.
SESSIONS: 6 sessions de 2 hores cadascuna.
DURADA TOTAL: 12 hores.
PREU: Gratuït.
SERVEI DE GUARDERIA: inclòs.
INSCRIPCIONS: Cal omplir el següent formulari. Places limitades.
Mes informació a: Omaira Beltrán, info [arroba] llatins.org ( ) i/o Linda Valdés, lvaldes [arroba] ftapies.com - http://www.llatins.org - http://www.fundaciotapies.org

.....................

(castellano)

Donesart es una iniciativa de la Fundació Antoni Tàpies y de la Associació Intercultural Llatins per Catalunya, financiada por Obra Social 'La Caixa'. Este proyecto tiene como objetivo utilizar el videoarte como elemento creativo a partir del cual reflexionar sobre los estereotipos de las personas que conviven en Barcelona, venidas de diferentes lugares del mundo, y transformar el imaginario social intercultural de la ciudad.

Para poder realizar las piezas creativas, se han programado unos talleres, de la mano de la artista Lucia Egaña, dirigidos a personas que deseen introducirse en los nuevos lenguajes audiovisuales y que no se sientan identificadas con la imagen que se representa de ellas en los medios de comunicación. La finalidad es poder representarse a través del videoarte.

El taller estará dividido en dos fases de trabajo: la primera será una etapa de introspección donde se estimulará el contacto, el diálogo y el conocimiento mutuo para redescubrirse, utilizando la reflexión que puede aportar el videoarte como referencia de nuevas miradas. En una segunda etapa, se trabajará en torno a los principios básicos para la realización de una creación de vídeoarte como son las diferentes clases de vídeoarte y el material de grabación. El objetivo es conseguir como resultado un retrato colectivo que mueva los imaginarios de la ciudad. No se necesita experiencia con cámaras de vídeo.

LUGAR: Fundación Antoni Tàpies
FECHAS: 21, 22, 23 y 24 de julio, más dos días en septiembre.
HORARIO DE MAÑANAS: de las 10.00 a las 12.00h
HORARIO DE TARDES: de las 16.30 a las 18.30 h.
SESIONES: 6 sesiones de 2 horas.
DURACION TOTAL: 12 horas.
PRECIO: Gratuito.
SERVICIO DE GUARDERÍA: incluido.
INSCRIPCIONES: Para formalizar la inscripción es necesario llenar el siguiente formulario. Plazas limitadas.
Más información en: Omaira Beltrán, info [arroba] llatins.org ( ) y/o Linda Valdés, lvaldes [arroba] ftapies.com - http://www.llatins.org - http://www.fundaciotapies.org