Neix La Guixeta!

Imatge
Àmbits Temàtics
Àmbits de Treball

Plataforma digital catalana de continguts audiovisuals i culturals

Connectem les necessitats de reproducció i el servei d’streaming amb les eines i estratègies del finançament col·lectiu

La Guixeta és un projecte impulsat per una agrupació d’entitats del sector de la cultura digital que generen una força centrífuga que ha permès fer realitat el que semblava un somni. La Guixeta té un funcionament horitzontal i democràtic, generant relacions justes entre la creació i el consum que permetin dignificar la feina de les treballadores de la cultura sense intermediaris posant al centre la comunitat i el cooperativisme de consum

La societat postpandèmia ha consolidat una vida molt més digitalitzada en les relacions personals, laborals, educatives així com especialment, en el consum cultural. A més a més, la reculada de l’ús social de la llengua catalana ens obliga a repensar com podem capgirar les relacions de consum de continguts culturals i audiovisuals sense dependre de les grans corporacions i sense renunciar a res.

Amb l’objectiu de gaudir d’esdeveniments de qualitat utilitzant eines digitals sobiranes, Bitlab, Platoniq i Quesoni han treballat conjuntament per desenvolupar una plataforma virtual que permeti, des de l’horitzontalitat i sota els principis de l’economia social i solidària, resoldre les necessitats de transmissió digital de concerts, espectacles, monòlegs, conferències, projeccions, formacions, taules rodones o diàlegs ciutadans.

La Guixeta connecta les necessitats de reproducció mèdia i servei streaming tecno-ètìc - basat en Peertube - amb les eines i estratègies de finançament col·lectiu a través de Goteo.org. Una nova forma d’entendre tant la creació i producció de continguts com l’accés i el consum audiovisual i cultural a través de l’economia social i solidària i el suport mutu. La Guixeta és un projecte impulsat per BitLab, Quesoni i Platoniq, entitats del sector de la cultura digital que hem generat una força centrífuga que ha permès fer realitat el que semblava un somni.