Les noves extensions que us encantaran ara estan disponibles al Firefox per a Android

Avui, Mozilla ha anunciat més de 450 noves extensions (programari que afegeix noves característiques o funcionalitats al navegador) als usuaris de Firefox per a Android a la pàgina d'Android Addons.mozilla.org (AMO) Android page. This milestone marks the launch of a new open extension ecosystem on mobile where developers are now free to create and publish extensions and users can easily access and install them on Firefox for Android.

Aquesta fita marca el llançament d'un nou ecosistema d'extensions obert al mòbil on els desenvolupadors ara són lliures de crear i publicar extensions i els usuaris poden accedir-hi i instal·lar-les fàcilment al Firefox per a Android.

"Les extensions es van crear per primera vegada com una manera perquè la gent personalitzés la seva pròpia experiència a Internet, des d'artistes que dissenyen temes fins a desenvolupadors que volien fer extensions per millorar l'experiència web de la gent", va dir Vicky Chin, vicepresidenta d'enginyeria de Firefox. "Estem encantats d'aportar aquesta experiència a Firefox per a Android, on som l'únic navegador d'Android important que admet un ecosistema d'extensions obert. En els propers mesos, tenim previst habilitar més extensions perquè la gent pugui triar i personalitzar la seva pròpia experiència a Internet mòbil".

El nostre viatge cap a un ecosistema d'extensió obert per beneficiar a tots

Les extensions del navegador s'han convertit en una part essencial de l'experiència diària a Internet de tothom. Gairebé la meitat dels usuaris d'escriptori de Firefox han instal·lat una extensió per personalitzar la seva experiència en línia. Les extensions ofereixen una àmplia gamma de funcions potents, des d'eines de privadesa com ara anti-trackers i bloquejadors d'anuncis, fins a eines de productivitat, gestors de pestanyes, traductors i molt més.

Basat en la missió de Mozilla d'una Internet oberta i accessible per a tothom, Firefox treballa amb una comunitat independent de desenvolupadors per oferir extensions a les persones que volen més agència personal de la seva experiència en línia. A l'escriptori, hi ha milers d'extensions que us ajudaran a escriure millor, aconseguir una feina o netejar un escriptori caòtic. Tot i que el nou ecosistema d'Android trigarà temps a desenvolupar la gran diversitat de contingut que ofereixen les extensions d'escriptori, ja hi ha unes quantes extensions d'escriptori importants disponibles a Firefox per a Android, com ara els bloquejadors de contingut centrats en la privadesa uBlock Origin i Ghostery, joia anti-seguiment Privacy Badger i personalitzador de colors Dark Reader.

A l'agost, vam anunciar que havíem acabat de construir la infraestructura necessària per donar suport a un ecosistema d'extensió obert al Firefox per a Android. Estàvem preparats per al següent capítol: afegir extensions. Des de llavors, hem estat treballant amb desenvolupadors per provar i fer compatibles centenars d'extensions al mòbil. Per tant, esteu preparat per personalitzar la vostra experiència de navegació mòbil per fer-la més ràpida, segura o simplement més divertida? No busqueu més amb el llançament d'avui d'extensions a Firefox per a Android.

In August, we announced that we had completed building the infrastructure needed to support an open extension ecosystem on Firefox for Android. We were ready for the next chapter: adding extensions. Since then, we’ve been working with developers to test and make hundreds of extensions compatible on mobile. So, are you ready to customize your mobile browsing experience to make it faster, safer or simply more fun? Look no further with today’s release of extensions on Firefox for Android.

Moltes gràcies a la nostra comunitat de desenvolupadors

Volem donar les gràcies a tots els desenvolupadors que han treballat amb nosaltres per fer compatibles les seves extensions per a aquest llançament de l'ecosistema d'extensions obertes a Firefox per a Android. Centenars van assistir als nostres seminaris web i van aportar una energia creativa increïble a aquest projecte.

"L'oportunitat d'innovar és enorme", va dir Giorgio Natili, director d'enginyeria de Firefox. "És emocionant veure que els desenvolupadors d'extensions s'acosten a aquest moment i creen noves experiències de navegació i funcions per a Firefox per als usuaris d'Android. La gent ja no ha de navegar per la web mòbil d'una manera estrictament singular. Amb les extensions, podeu canviar l'aspecte i el comportament de Firefox per a Android. Només millorarà a mesura que més desenvolupadors innovin dins d'aquest nou i emocionant espai".

A mesura que més desenvolupadors creen contingut optimitzat per a mòbils, podeu esperar una onada de noves extensions de Firefox per a Android en els propers mesos. Mentrestant, baixa l'últim Firefox per a Android i crea la teva pròpia experiència a Internet amb les extensions d'Android.