Instagram tanca el compte de Cristina Fallarás, on compartia testimonis de víctimes de violència masclista

Imatge
Àmbits Temàtics

L'escriptora va començar a compartir els relats de les dones amb la campanya "#ShaAcabat" després del petó forçat de Rubiales a Hermoso

Els milers de testimonis de dones víctimes de maltractaments, agressions sexuals i tota mena d'actes de violència masclista que l'escriptora i periodista Cristina Fallarás compartia a Instagram podrien desaparèixer de manera definitiva després que la xarxa social li hagi tancat el compte. Instagram ho justifica perquè ho considera "contingut inadequat" i Fallarás creu que es tracta d'una "cancel·lació definitiva", segons ha explicat a Público.

El projecte feminista va néixer amb el petó no consentit de l'aleshores president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, a la jugadora Jennifer Hermoso durant l'entrega del trofeu del Mundial aconseguit per la selecció espanyola femenina. Les futbolistes van crear el lema "S'ha acabat", que es va popularitzar molt a les xarxes socials fins al punt de canalitzar múltiples denúncies públiques de casos de violència masclista i agressions sexuals.

Així, Fallarás va decidir aprofitar l'etiqueta per compartir publicacions amb testimonis que li feien arribar les víctimes i els seus perfils es van convertir en un repositori de relats. Primer, amb el projecte Cuéntalo, a Twitter, on animava a les víctimes a explicar les seves experiències. Si bé, les múltiples amenaces que rebia la van portar a tancar el compte i quedar-se amb el d'Instagram, que ara també podria desaparèixer. "Tanquen un canal d'expressió de les dones. Les narracions de les violències que vivim molesten", ha reblat en declaracions al mitjà esmentat.
 


 


 

Foto: Pau Moya