Decidim Fest 2021

Democràcia, Tecnologia i Justícia Global

Decidim Fest torna el 20, 21 i 22 d'octubre de 2021 amb el lema Democràcia, Tecnologia i Justícia Global.

Els efectes de la pandèmia de l'COVID-19 i de la crisi climàtica són cada vegada més visibles en la nostra societat. A més s'han accentuat les desigualtats socials ja existents entre Sud i Nord Global. En el context d'una conferència internacional, aquestes diferències es reflecteixen en la impossibilitat per algunes participants d'acudir a l'esdeveniment per l'injust repartiment de vacunes entre països o en la petjada de carboni que suposaria el seu trasllat des d'altres continents. Davant les injustes i gens democràtiques diferències entre Sud i Nord Global, aquesta edició de Decidim Fest es desenvoluparà amb tecnologies lliures sota un format amb diferents tipus de sessions:🟠 Presencial: en l'escenari de l'Canòdrom amb ponents presents.

🔵 Híbrid: en l'escenari de l'Canòdrom amb ponents per videoconferència (la moderadora serà present).

🟢 Online.

Totes les sessions celebrades a Canòdrom es podran seguir en directe per streaming excepte les de dijous 21.

Decidim Fest està obert a totes i és gratuït, amb inscripció prèvia  (Enllaç extern).

Aquest any, Decidim Fest ha comptat amb la inestimable ajuda d’una taula de programació, formada per: Ekaitz Cancela, Eurídice Cabañes, Marga Padilla, Guiomar Rovira i Efraín Foglia.

Tot estarà penjat desprès al meta.decidim.org!

Detalls

El futur afronta una enorme incertesa. No només per la pandèmia i els seus impactes a escala global, sinó pels múltiples escenaris oberts en plena societat digital. El desenvolupament tecnològic està canviant l'economia, les relacions de poder, els models de governança, o les relacions amb el propi planeta a mesura que avancem cap a una societat cada vegada més hiperconnectada i interdependent. El disseny de les tecnologies i com s'estenen en la societat, desplega futurs incerts. D'una banda trobem sofisticats mecanismes de control i vigilància i complexos sistemes d'extracció i explotació de dades, i de l'altra pràctiques de resistència, emancipació i defensa col·lectiva i fins a la pròpia justícia global.

El debat al voltant del futur de la tecnologia és el debat sobre el futur de la societat i com aquesta s'organitza i governa. Si atenem la dimensió global tant per l'escala en què operen les xarxes com els impactes que aquestes generen al planeta, aquests debats encara són més urgents davant la greu crisi climàtica. Així, democràcia i tecnologia es presenten com dues idees que no es poden dissociar si volem pensar en un futur on la tecnologia es faci des de i amb la gent. Aquests són els debats que volem obrir a Decidim Fest 2021, una oportunitat per a un debat obert a escala global en què abordar totes aquestes qüestions a partir de l'experiència i principis del projecte Decidim.

 Programa

Destaquem la presentació de la xarxa autodefensa.online on donestech participa:

Ciber-resistència feminista

 
Ponents
 Eurídice Cabañes

 
 Jordi Bonet  Livia Motterle
Eurídice Cabañes Jordi Bonet Livia Motterle

 

 

   🟢 Online: 100% online

 

Contingut

  • Xarxa d’Autodefensa Feminista Online, Integrants Grup de difusió (castellà)
  • Violències digitals basades en el gènere: de les violències de parella a la cibermissogínia, Jordi Bonet Martí, Livia Motterle (català)

Moderat per Eurídice Cabañes.