Curs de formació: SMARTCITIES GENERADORES DE NOVES OPORTUNITATS

Notícies

03.02.2016 - 11:57

SMARTCITIES GENERADORES DE NOVES OPORTUNITATS

Des de la Fundació Surt fa 23 anys que treballem per l’equitat de gènere des de diferents àmbits d’actuació. Ho fem des de l’àmbit de la formació i la inclusió sociolaboral empoderant les dones i impulsant l’accés a l’ocupació de qualitat. En aquest sentit som conscients de les dificultats de les dones per accedir a llocs de treball d’àmbits molt masculitnitzats i volem posar a l’abast eines de formació i millora.

Posem en marxa un programa amb l’objectiu de promoure l’emprenedoria entre el col·lectiu de dones i homes joves, a través de l’aprofitament d’una fortalesa del territori com ho són les SMARTCITIES. El projecte treballa amb les i els joves i el sector tecnològic per generar idees de negoci vinculades a la necessitat de donar resposta a les necessitats de la ciutadania del nostre territori (medi ambient, mobilitat, negocis, comunicacions, energia i habitatge entre d’altres) millorant el seu dia a dia.

El programa consta d’una formació especialitzada de 150h en Smartcities, innovació i gestió empresarial durant els mesos de març i abril 2016 (horari matí o tarda). Durant aquests mesos les i els joves es capacitaran a nivell tècnic en l’ús de les TIC en la captura de dades i el seu procés per donar informació a la ciutadania i la gestió de la ciutat. A nivell empresarial, es capacitaran per tal d’identificar oportunitats de negoci i dissenyar el seu propi projecte emprenedor. Rebran també el suport a nivell individual d’una persona experta per desenvolupar el seu propi projecte emprenedor.

Des del programa “Catalunya Emprèn” promovem l’empoderament de les persones emprenedores. És un recurs gratuït de suport a joves d’entre 18 i 29 anys, on actualment no estiguin treballant i tinguin interès en les noves tecnologies. Cal tenir en compte la necessitat que les dones joves es formin per superar la fractura digital de gènere existent. Amb la formació en noves aplicacions de les TIC tenint en compte les habilitats transversals i la perspectiva de gènere els projectes d’emprenedoria per a joves poden ajudar a superar aquesta fractura.

Si vols més informació vine a una de les sessions informatives:

        Tots els dijous del mes de febrer a les 10h a la fundació SURT ( C/Guàrdia 14 baixos, Barcelona)

        Tots els dimarts del mes de febrer a 16.30h a Impulsem (C/Tàpies 6, Barcelona)

Si sou un grup gran (min. 15 joves) podem apropar-nos al vostre centre a fer la sessió informativa.

Vols formar-te en una professió de futur?

INCRIU-TE AQUÍ abans del 25 de febrer.

Més informació a: belen.serrabou [arroba] surt.org () al 93 342 83 80, o bé a  http://surt.org/smarts-cities-generadores-de-noves-oportunitats/