Big Ass Data Broker Opt-Out List: llistat per traure les teves dades dels comerciants a les Grans Tecnològiques

Notícies

Captura de la pàgina de github on es veu el títol i l'inici del readme on està la classificació: high priority ticket + requires driver’s license (cross out your ID #!) mailbox + must use snail mail moneybag + site charges money for access or removal (whaaaat?)
19.06.2023 - 09:17
Àmbits de Treball: 

Els comerciants de dades revenen les dades que van reocllint per internet, tant en les plataformes de les Grans Tecnològiques (Meta, Google, Twitter, Tiktok, etc) com de la nostra navegació i les junten amb del món fora de línia com pot ser el nostre historial mèdic.

Aprèn a recuperar-les i que no puguin fer negoci amb d'elles utilitzant aquest llistat.

La llista és per USA i estaria molt be que fem adaptació per l'UE. Si saps d'una, per favor contacta'ns a DonesTech per tal que fem difusió.

[traducció de la descripció en anglès]

Aquesta llista es va iniciar el 29 de setembre de 2017 i es va actualitzar darrerament el maig de 2023 per afegir informació sobre llocs que requereixen que feu clic als enllaços enviats per correu electrònic o per rebre una trucada automàtica i introduïu un número de quatre dígits al vostre telèfon per tal de completar una sol·licitud de desactivació.

Envieu correccions o actualitzacions a yael [arroba] yaelwrites.com o envieu una sol·licitud d'extracció. Les captures de pantalla als correus electrònics són increïblement útils. Afegiré desactivacions on els usuaris puguin verificar que l'agent de dades té la seva informació abans de proporcionar-la, i on l'eliminació no es limita a GDPR/CCPA/etc.

Exempcions de responsabilitat: algunes d'aquestes desactivacions triguen molt de temps a dur-se a terme. De vegades, la informació s'obté d'altres fonts i hauràs de desactivar-te diverses vegades per al mateix lloc. Els intermediaris de dades vénen i van (i són comprats per altres) i també sovint canvien les seves pàgines de desactivació. Intento actualitzar això ~cada sis mesos, però no sempre és actual. Finalment, fins i tot el fet de no participar en aquests llocs no vol dir que la vostra adreça sigui segura. En molts estats, les dades immobiliàries i la informació de registre de votants són públiques (o fàcils d'obtenir). I, per descomptat, les dades d'ubicació es poden trobar per mitjans físics (per exemple, seguint-vos a casa) i a través d'altres persones que les coneixen (és a dir, enginyeria social). Dit això, eliminar la vostra adreça de casa dels llocs d'agent de dades pot reduir significativament la vostra superfície d'atac i dificultar que la gent la trobi. dos_cors

CC BY-NC-SA: aquesta llicència permet als reutilitzadors distribuir, remesclar, adaptar i construir sobre el material en qualsevol mitjà o format només amb finalitats no comercials, i només sempre que s'atribueixi al creador. Si remescleu, adapteu o construïu el material, heu de llicenciar el material modificat amb els mateixos termes.