Anartist: enies lliures per a artistes lliures

Imatge
Àmbits de Treball

[español]

Anartist és una plataforma autogestionada per i per a artistes

Els nostres objectius són:

  • Crear una comunitat col·lectivitzant eines no comercials.
  • Descentralitzar el poder de la indústria cultural
  • Generar espais de debat, aprenentatge i suport mutu entre artistes
  • Construir cultura lliure i ètica per a la transformació social

 

Forum

Fòrum social
Mail

Correu electrònic
Cloud

Núvol
Social

Microblogging fedivers
Video

Vídeo fedivers
Picto

Imatges fedivers
Audio

Àudio fedivers
Blog

Blog fedivers

 

Ens organitzem bàsicament per a dotarnos de eines anticapitalistes seguint els principis de la cultura lliure.

Volem emancipar-nos de les empreses privatives que controlen i vigilen a les masses. Per això, als nostres servidors tenim instal·lats (i instal·larem) les eines que necessitem per a treballar i difondre el nostre art de forma lliure, segura i sense publicitat.

Contribuir:

El manteniment dels nostres servidors té un cost. Si vols col·laborar en finançar les serveis d'Anartist pots aportar a través del link: Contribuir

Mastodon

 

Sobre nosaltres

Anartist, com a projecte, va néixer el 2019, quan vam començar a instal·lar i utilitzar eines de programari lliure, en un procés d'emancipació dels nostres projectes artístics i personals de la gran indústria tecnològica. Poc a poc, vam anar creant una comunitat virtual; vam crear el fòrum el març de 2020 i des de llavors la comunitat no ha parat de créixer.

La idea de crear una comunitat virtual com alternativa als gegants tecnològics va sorgir de la ètica al mateix temps que de la necessitat. Creiem que l'internet ha revolucionat totalment la forma de compartir la cultura i el context dels projectes artístics actuals. Per una banda, ens ha alliberat de molts intermediaris, fent possible la creació lliure de les nostres pròpies xarxes de suport. Però per altra banda, han aparegut intermediaris nous molts més grans, forts i internacionals que els que teníem abans: les empreses més grans del món. Aquestes empreses imposen el seu joc i les seves normes, com el finançament a través de la publicitat o el control social implícit en tota centralització.

Veiem la necessitat de tornar a lo petit, a lo local, a la comunitat, al mateix temps que construïm xarxes federades que ens permetin connectar amb altres comunitats de tot el món. Volem descentralitzar l'art i la cultura per descentralitzar el món. Volem trobar noves formes més ètiques, justes i lliures d'autogestionar o finançar projectes artístics, de compartir l'art i la cultura i d'entendre l'internet i la tecnologia.

En quant a la praxis d'Anartist, estem construint el projecte de forma comunitària a través del nostre fòrum. Per ara, no hi ha ningú cobrant i tota la comunitat es gestiona de forma voluntària. Compartim els gastos del lloguer del servidor que sustenta les nostres eines a través de la lliure donació i les quotes. Entre les discussions del fòrum i les assemblees anem perfilant el futur de la comunitat.

Portem un nou món a les nostres eines.

Anartist.