Presentació de l'estudi: Ciberactivisme feminista a Catalunya

Imatge

Iniciem aquest #MarçFeminista analitzant l’activisme feminista des de les xarxes socials i el treball en línia, clau en la lluita per la igualtat: una conversa amb la Berta Florés, autora de «Ciberactivisme feminista a Catalunya», guanyadora de la Beca Yarza 2018

Internet ha esdevingut una eina fonamental en el desenvolupament del feminisme. D’una banda, com a mitjà de comunicació alternatiu; de l’altra, com a instrument per a l’organització de campanyes i mobilització del col·lectiu. Quina incidència ha tingut a Catalunya? Ho debatrem amb la periodista i guanyadora de la Beca Yarza 2018, Berta Florés, autora de «Ciberactivisme feminista a Catalunya: El cas del 8M de 2018». Una conversa amb la periodista Elisenda Rovira.

Davant de les circumstàncies d’excepcionalitat actuals, l’acte serà en format virtual i tindrà lloc el proper dijous 4 de març, a les 10:30 hores. Es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Fundació Josep Irla, i per les xarxes socials (#FeminismeIrla).

A partir de la jornada històrica del 8M de 2018, Berta Florés analitza el fenomen del ciberfeminisme com a eina de transformació social, amb l’objectiu de conèixer qui són els referents dins el moviment feminista català -perfils, pràctiques i discurs-, com s’organitzen des de les xarxes -eines, canals, dinàmiques de treball virtuals, i impacte en l’agenda política i social-, i com influencien l’agenda pública catalana.

Berta Florés és periodista especialitzada en gènere i col·laboradora en diversos mitjans de comunicació. Va ser la guanyadora de la Beca d’Estudis Feministes Nativitat Yarza 2018.