Donestech taller a l'Alt Urgell: Ciberviolències de gènere: estratègies de seguretat i apoderament digital

Tenim el plaer de participar al cicle d'actes organitzats pel 8m a l'Alt Urgell els dies 14-17 de març de 18-20h.

El cicle de tallers d’autocura La cura de les nostres vides...al centre! oferirà un taller presencial i dos més en línia. El taller presencial porta per títol Defensa mútua i autodefensa feminista i serà conduït per Gemma Franch, educadora especialista en autodefensa feminista. La sessió tindrà lloc dilluns 7 de març de les 6 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre al Pavelló Poliesportiu Municipal. Està adreçat a dones més grans de 16 anys i les inscripcions s’han de fer a través de l’enllaç.

En línia s’ofereix el taller titulat El plaer de cuidar-nos. Autocura i Gestalt, que serà conduït per Sílvia Lobera, terapeuta Gestalt i educadora social. El taller s’estructura en dues sessions, el 9 i el 16 de març, tots dos dies de 6 de la tarda a 8 del vespre. S’adreça a dones més grans de 16 anys, l’aforament és limitat i les inscripcions s’han de fer a l’enllaç: bit.ly/8M_Autocura. El segon taller amb seguiment telemàtic estarà dedicat a les ciberviolències de gènere: Impacte als drets de les dones i estratègies de seguretat i apoderament digital. Anirà a càrrec de DonesTech i s’impartirà també en dues sessions: dilluns 14 i dijous 17, de 6 de la tarda a 8 del vespre. S’hi poden inscriure les dones més grans de 16 anys al mateix enllaç.

 

Ciberviolències de gènere: Impacte als drets de les dones i estratègies de seguretat i apoderament digital

Els espais virtuals, governats a través dels algoritmes propis de cada plataforma, poden contribuir a la perpetuació de les violències i la discriminació que també patim fora de la xarxa. Per això proposem un taller sobre violències masclistes, privacitat i seguretat digital des d'una perspectiva feminista, crítica i holística, on treballarem per comprendre i detectar les violències a internet i les xarxes socials, així com per coneixer estratègies individuals i col·lectives d'autodefensa i cures digitals amb pràctiques més reflexives, tàctiques plaents i segures amb tecnologies.

OBJECTIUS:

    • Reflexionar sobre les violències estructurals que es donen en l'àmbit digital i sobre les alternatives: una Internet feminista i de programari lliure

    • Conèixer quines conductes es consideren com a violències digitals masclistes i quina afectació tenen

    • Conèixer i practicar eines i exemples de resposta ciberfeministes

CONTINGUTS:

Les violències masclistes digitals són un fenomen creixent i d'abast mundial. En aquest taller s'explicaran els aspectes clau de les ciber-violències digitals per poder identificar-les i entendre l'ecosistema digital en què es produeixen, alhora que es proporcionaran eines per a l'autodefensa digital feminista.

Hem desenvolupat un programa formatiu en el qual s’aprofundeix en diferents vessants rellevants per afrontar les violències masclistes digitals.

Al taller es combinaran la presentació de continguts amb dinàmiques que promouen la participació de les persones assistents.