Donestech: Els nostres cossos són camps de batalla al Centre LGTBI de Barcelona

Imatge
Taula rodona 'Algoritmes, violències i cures digitals'
Àmbits de Treball

Donestech tenim el plaer de col·laborar al cicle que convoca el Centre LGTBI de Barcelona en aquesta taula redona:

Algoritmes, violències i cures digitals

taula rodona

16 de març, a les 18 h

Entrada lliure fins a completar aforament.

Interpretació en Llengua de Signes Catalana. (LSC)

 

Presentades com a espais de llibertat on tothom està convidadi a expressar-se, amb el temps les xarxes socials

han esdevingut paranys on l’anonimat acull les formes de l’odi, de l’assetjament, del xantatge o de l’abús contra les

identitats dissidents. La tirania de l’algoritme censura, castiga i exclou segons els seus biaixos masclistes, racis-

tes o LGTBI-fòbics, alhora que es desentén quan es tracta de denunciar la violència.

Cridem a apropiar-nos d’aquestes eines per subvertir les seves normes injustes, i reprendre-les per trobar en elles

espais que puguin servir d’aixopluc i refugi on trobar una veritable comunitat amb qui fer xarxa.

 

hi participen :

Ona, (trans)hackfeminista especialista en seguretat i privacitat amb programari lliure i integrant del col·lectiu Donestech.

Jean Claude Nkanu Ntumba, activista antiracista amb perspectiva LGBTI+, fa divulgació des del projecte Racismo Ilustrado.

Marta Delatte, investigadora i escriptora en els camps de la memòria, la identitat i les cultures d’internet.

Proyecto UNA, col·lectiu mil·lenial d’escriptura que investiga noves formes digitals de creació de comunitat i propaganda política, posant èmfasi en les estratègies de resistència feminista enfront de la reacció conservadora.

 

El Centre LGTBI de Barcelona presenta el cicle “Els nostres cossos són camps de batalla”, amb un programa d’activitats que s’estendrà de febrer a abril de 2023, i que té per objectius entendre el cos com un projecte polític, un camp de batalla en el qual estan en joc la definició de normes i valors. 

El títol del cicle fa referència al lema inclòs en l’obra de l’artista estatunidenca Barbara Kruger, “Your body is a battleground”, creada en els anys 90 arran de les manifestacions feministes que protestaven contra les restrictives lleis anti-avortament i reclamaven el dret a decidir sobre els propis cossos.  

Aquestes reivindicacions feministes i per l’alliberament LGTBIQA+ han servit com a inspiració per a la programació d’un cicle que beu dels activismes, de les formes autogestionades de resistència i de les lluites a peu de carrer.  

També vol recordar el concepte del cos com a subjecte col·lectiu, com a un continu de cossos interdependents que configuren un territori comú però en disputa amb els poders establerts.  

La intenció d’aquest cicle és atendre i entendre les normes reguladores i les relacions de poder que travessen els cossos i plantejar interrogants sobre la seva sexualització i sobre la construcció dels gèneres, del desig i de les pràctiques sexuals i afectives. Implica analitzar la norma per imaginar-ne la subversió.  

Amb aquest nou cicle d’activitats, que abastarà des del febrer fins a l’abril, es facilitaràn espais per a l’intercanvi d’idees, reflexions i sentirs al voltant de temàtiques que travessen els cossos, explicitant les violències que pateixen i les eines per construir resiliència col·lectiva, però també parlarà del plaer, del desig i de les emocions que experimenten i comparteixen.   

Totes les activitats són gratuïtes i es realitzaran al Centre LGTBI de Barcelona, al C/Comte Borrell 22, amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

La ruta guiada es desenvoluparà per carrers del Born, el Gòtic i el Raval de Barcelona, i per a participar cal reservar plaça enviant un correu a inscripcionsatcentrelgtbibcn [ punto ] org (inscripcions[at]centrelgtbibcn[dot]org)

Descarrega el programa aquí