PER QUÈ LELA?

EL DISCURS i EL DISSENY

 

Doncs...perquè et quedes lela després d'estar molta estona davant de l'ordinador...i també perquè lela no és una cosa pura, és una barreja de tonta i boja, a vegades més boja que tonta, a vegades més tonta que boja...i també perquè lela i les seves lletres permeten molt de joc i de canvi...i també perquè és un estat, dius estàs lela més que ets lela, no és permanent....i també perquè si la haraway fa servir el recurs del sarcasme que permet el saber molt, doncs nosaltres utilitzem el recursos de la curiositat, la passió, la innocència i partim d'alguns grans desconeixements...i també perquè en bona part ens identifica a les participants, totes tenim una part de lela....i també perquè moltes vegades ens hem fet la lela com a recurs d'aprenentatge, diria que és molt femení...i també perquè un dia va sortir i ens va agradar...i també perquè...

 

El material gràfic del projecte LELA consta de logotip, flyers, adhesius, web i imatge gràfica del vídeo documental.

Un dels principals objectius per a la visualització del projecte LELA era generar una imatge seductora i atractiva que mantingués certa relació amb les persones participants del projecte i mateix significat de la paraula lela.



Presentem un personatge femení despullat i multiforma, insinuador i innocent, amb elements del passat i elements de futur, un dibuix d’estil còmic que es mou enmig de circuits tecnològics.



LELA pot representar qualsevol dona interessada en les tecnologies, així doncs busquem una complicitat i identificació amb aquesta figura. La LELA pot ser grassa, prima, jove, vella, guapa, lletja, etc. però totes estan despullades. La simbologia d’aquest fet dóna una idea d’atreviment, però també de senzillesa i naturalitat.

El joc invertit de la tipografia del logotip ens obliga a un camí diferent de lectura, un recurregut marcat per les lletres capitals “L”, el joc de les vocals més obertes “A” i “E” i pel color granate. Aconseguim un quadrat visual, una estructura forta i segura on la Lela s’hi asseu. Aquest quadrat no és tancat, pot ser part d’un circuit on la Lela s’hi para per entendre i observar i, fins i tot, un espai per el joc i l'intercanvi. El color granate s'ha triat perquè considerem que conté tant el lila de les feministes de sempre com el fucsia de les postfeministes.

La resta de material gràfic va envoltat d’aquesta idea inicial del personatge. Tenim el món LELA, una combinació de realitat i ficció, una heroïna senzilla que ens transporta a diferents estats i situacions amb les tecnologies. Un univers on totes poguem dir: jo també estic LELA.