eva cruells lopez


Eva Cruells Lopez


Formació, Llicenciada en Psicologa social i Master en Polítiques Públiques i Socials.

Investigadora social, es dedica a la recerca activista feminista i ha treballat a diferents entitats per a la promoció dels drets socials, polítics i econòmics de les dones, entre elles, Surt (www.surt.org), on va ser coordinadora de projectes i el Lobby Europeu de Dones treballant en polítiques europees des de una perspectiva de gènere. Darrerament ha treballat en el desenvolupament de la recerca www.donestech.net, una recerca sobre l'accés i l'ús de les tecnologies per part de les dones a Catalunya i l'estat espanyol, així com la creació de visualitzacions i mapes dels resultats de la investigació.

Mediactivista, ha participat de la Agencia Internacional d'Informació feminista Les Pénelopes (www.penelopes.org) i colabora activament a radiopaca.net.

Es membre fundadora de Alia, Associació per la recerca i acció on duur a terme la coordinació i desenvolupament del projecte de e-ràdio www.vocesgitanas.net .

Docent, imparteix classes en diferents masters i posgraus, entre ells l'assigantura de "Gènere i TICs" al Master de Igualtat d'Oportunitats de la UAB.

Documentalista, forma part del colectiu Circes (http://colectivocirces.blogspot.com/) i ha realitzat el documental "Disecció Femenina" (2007);  actualment està realitzant i produint un documental sobre l'imapcte de la migració en el llocs d'orígen, i com les dones viuen l'absència dels homes en un poble situat al sudest del marroc. També ha realitzat un documental sobre l'acces i ús de les dones a les tecnologies, desxifrant el codi lela, en el marc de donestech. Actualment estan treballant en un nou documental sobre tecnòlogues artistes visuals i sonores.