Convocatòria VI Trobada Internacional RIPVG 15/16/17 d'abril de 2016 a Barcelona

Notícies

11.02.2016 - 13:05

Barcelona
VI Trobada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG)
Reunions prèvies de la Xarxa Mediterrània d'Informació i Comunicació amb Visió de Gènere i de la Xarxa GAMAG-Europa.

 

 

El periodisme amb visió de gènere transcendeix  fronteres, la visió de les dones en els mitjans és fonamental: PERIODISME I IGUALTAT, prioritat per a la RIPVG.

Diàleg i participació de les dones en els mitjans:

• Comunicació i participació política
• Comunicació i violència vers les dones
• Cooperació internacional i apoderament
• La RIPVG com a referent internacional. Consolidant les xarxes ja existents. Contribuint al sorgiment de noves xarxes. Protecció de les dones periodistes.
 

CONVOCATÒRIA

La Xarxa de Periodistes i Comunicadores amb Visió de Gènere de Catalunya - Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere convida a

Participar en la VI Trobada de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, que se celebrarà els dies 15,16 i 17 d’abril de 2016 a Barcelona, ​​Catalunya, Espanya.

així com a les reunions prèvies de la Xarxa Mediterrània d'Informació i Comunicació amb Visió de Gènere i de la Xarxa GAMAG-Europa, que es celebraran els dies 14 i 15 d’abril de 2016 també a Barcelona, ​​Catalunya, Espanya.

És una oportunitat d'enriquir-nos i construir des de les experiències del periodisme amb visió de gènere una societat més democràtica i igualitària, i esperem comptar amb la vostra presència.

L'apartat "J" de la Conferència de Pequín sobre, Dona i mitjans de comunicació, així com les conclusions de Beijing + 20 a Nova York (2015); El seguiment de la CEDAW; l'aplicació de la Resolució 1325; així com les Recomanacions de les Conferencies Ministerials Euro-mediterrànies guiaran aquesta Trobada Internacional que té com a objectius:

Impulsar les xarxes de periodistes existents, i contribuir al sorgiment d’altres, generant el diàleg i promovent la participació plena i equitativa de les dones en els mitjans de comunicació.

Un Pla d'Acció concret per donar veu a les dones i defensar els seus drets davant les violències, i per assolir major participació política, apoderament i cooperació internacional.

Sense oblidar la protecció com a periodistes (no som heroïnes) respecte a l'impacte dolorós de les històries en les que ens involucrem i on en general som pont entre víctimes i les seves famílies i justícia o institucions. I això des d'una enorme precarietat professional.

Per a aquest esdeveniment comptem amb el suport d'UPF, CPC, IEMed, ACCD, ICD, l'Ajuntament Barcelona i la Diputació de Barcelona

Inscripcions: S'adjunta Fitxa per a la inscripció de ponències o comunicacions.
Agraïm l'envieu amb les vostres dades als següents correus: dicripa [arroba] yahoo.com o drinaergueta [arroba] gmail.com

Nota: s'està treballant per al suport en allotjament i menjars per a les companyes d'altres països.