Actualització de termes d'ús de Zoom encén les alarmes sobre els drets de privadesa de usuaries i l'ús de les vostres dades per a l'entrenament dels sistemes d'IA

Imatge
Àmbits Temàtics

Article original en espanyol publicat a Democracy Now!

El programari de videoconferència Zoom ha estat objecte de crítiques després de canviar els termes d'ús, que ara permeten que l'empresa utilitzi les dades de persones usuaries per entrenar el sistema d'intel·ligència artificial. Per part seva, Zoom va respondre dilluns a les reaccions en contra negant que l'empresa utilitzés el contingut dels vídeos o xats de usuaris per entrenar els sistemes d'intel·ligència artificial sense el seu consentiment. Tot i això, activistes en defensa dels drets digitals afirmen que Zoom podria seguir recopilant dades per a altres fins. A més, adverteixen que possiblement no serà fàcil per a les persones usuaries optar per no autoritzar l'ús d'intel·ligència artificial si un amfitrió de la trucada decideix permetre-ho o no n'és conscient. El 2020, els demòcrates van demanar a la Comissió Federal de Comerç investigar les polítiques de privadesa de Zoom, ja que van acusar l'empresa d'enganyar les usuaries sobre la seguretat del seu xifratge.

En notícies relacionades, Zoom, un dels primers referents associats amb el teletreball durant la pandèmia, s'enfronta a dures crítiques per part de persones empleades després d'anunciar que exigirà a lis treballadoris que es trobin en un radi de 80 quilòmetres de les oficines que tornin a treballar de manera presencial dos dies a la setmana.

 

QUI SOM?

Democracy Now! és un programa guardonat, independent i de difusió diària nacional als Estats Units i la resta del món que es transmet a través de més de 900 emissores de ràdio i televisió a tot el món. Pioners en la major col·laboració de mitjans de comunicació públics als EUA, Democracy Now! s'emet a Pacifica, NPR (Ràdio Pública Nacional), estacions de ràdio comunitàries i universitàries; en canals comunitaris per cable, PBS (televisió pública), televisió per satèl·lit (DISH network: Free Speech TV canal 9415 i Link TV canal 9410; DIRECTV: Link TV canal 375), com un podcast per internet.  El programa és presentat pels periodistes premiats Amy Goodman i Juan González. DN! és produït a Nova York i en una hora repassa les informacions més importants del món i dels EUA.